El nostre cos està format per molècules que obtenim dels
aliments i de l’aire que respirem. És evident, doncs, que com més saludables
siguin els aliments i l’aire que respirem, més salut tindrà el nostre cos. Si
proporcionem al cos els nutrients que necessita (vitamines, minerals...) aquest
funcionarà més bé que no pas si ingerim substàncies que ens són perjudicials
(conservants, colorants, sucre...). Per sort, el cos té una gran capacitat
d’autoregulació i moltes substàncies tòxiques les pot anar eliminant. El
problema és quan no ingerim prou aliments bons o bé quan superem aquesta
capacitat reguladora, ja sigui perquè els aliments són massa tòxics o bé perquè
els hem anat consumint des de fa temps. Aquest darrer cas és un problema, ja
que quan ens adonem que ens hem estat «intoxicant» la situació ja està molt
avançada i és més difícil corregir-la.
Per això he creat aquest apartat, per anar coneixent els
perjudicis i els beneficis de l’alimentació, per saber com una alimentació no
adequada ens pot produir moltes malalties i per saber que gràcies a
l’alimentació podem millorar moltes d’aquestes malalties, a vegades només amb
l’ajuda d’aquesta i sempre com a complement d’algun altre tractament mèdic.
Cal, però, que no ens estressem en voler fer-ho tot
perfecte. El millor és escoltar què ens demana el cos, mirar de fer el que
puguem, pas a pas, i sobretot menjar tranquils i a gust.
Apa, bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada