Un bon
entrant per a l’estiu. S’ha de fer amb temps per que es refredi.
Ingredients:
·
1 remolatxa
·
1 ceba
·
4 pastanagues
·
½ cogombre
·
1 all pelat
·
4 c.s. d’oli d’oliva
·
2 c.s. de vinagre
·
El suc de ½ llimona
·
Sal
Elaboració:
Fem bullir
la remolatxa amb pell de 30 a 45 minuts, fins que es punxi bé. Posats a fer en
feu bullir dues i l’altre la guardeu per fer afegir a l’amanida. L’aigua la
llencem. Per pelar-la millor un cop bullida la submergiu en aigua freda,
espereu 10 minuts i així amb la ma podreu anar traient la pell. Vigileu que
taca molt!
Mentre
en una altra cassola bullim la ceba i les pastanagues, uns 10 minutets. Guardem
el caldo.
Trossegem
les verdures, les barregem amb la resta d’ingredients i ho batem tot. Anem
afegint el caldo de la ceba i pastanaga fins que ens quedi la textura
desitjada.
Ho
servim fred. Ho podem fer al matí i deixar-ho a la nevera.
Propietats:
Rica en
antioxidants (vitamines i carotens)
Una
bona manera de introduir la remolatxa que és rica en ferro i altres minerals i
vitamines.
Àpali,
bon profit !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada