dimecres, 19 d’agost del 2015

“Gaspatxo” de remolatxa



Un bon entrant per a l’estiu. S’ha de fer amb temps per que es refredi.


Ingredients:
·         1 remolatxa
·         1 ceba
·         4 pastanagues
·         ½ cogombre
·         1 all pelat
·         4 c.s. d’oli d’oliva
·         2 c.s. de vinagre
·         El suc de ½ llimona
·         Sal

Elaboració:
Fem bullir la remolatxa amb pell de 30 a 45 minuts, fins que es punxi bé. Posats a fer en feu bullir dues i l’altre la guardeu per fer afegir a l’amanida. L’aigua la llencem. Per pelar-la millor un cop bullida la submergiu en aigua freda, espereu 10 minuts i així amb la ma podreu anar traient la pell. Vigileu que taca molt!
Mentre en una altra cassola bullim la ceba i les pastanagues, uns 10 minutets. Guardem el caldo.
Trossegem les verdures, les barregem amb la resta d’ingredients i ho batem tot. Anem afegint el caldo de la ceba i pastanaga fins que ens quedi la textura desitjada.
Ho servim fred. Ho podem fer al matí i deixar-ho a la nevera.

Propietats:
Rica en antioxidants (vitamines i carotens)
Una bona manera de introduir la remolatxa que és rica en ferro i altres minerals i vitamines.

Àpali, bon profit !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada