A
la primavera és una època ideal per a prendre germinats,
ens donen molta energia i tenen
una acció
depurativa sobre el fetge i l’organisme.
Elaboració
de germinats de llenties:
Deixem
les llenties ecològiques en remull durant una nit.
L’endemà
traiem l’aigua, les esbandim i les deixem humides sobre una base o
en un pot de vidre. Les tapem amb un drap i les deixem en un lloc
càlid i sense gaire llum (a la cuina una mica amagades).
Durant
tres dies les hem d’anar humitejant dos o tres cops al dia. El
tercer dia deixem que els toqui la llum indirecta del sol per tal que
agafin una mica de color verd i així beneficiar-nos de les
propietats de la clorofil·la.
Podem
guardar-les
a la nevera 3 dies.
Propietats:
La
germinació fa
que siguin més digestives
i n’augmenta el contingut de calci, vitamines A, C, E i
del grup B.
Ajuden a regular
el nivell de sucre en sang i redueixen el colesterol.
Es
poden fer germinats de moltes llavors diferents: d’alfals, blat,
cigrons ...
Podem
prendre una o dues cullerades soperes de germinats al dia.
Àpali,
bon
profit !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada