diumenge, 19 de juny del 2016

Com fer germinats

A la primavera és una època ideal per a prendre germinats, ens donen molta energia i tenen una acció depurativa sobre el fetge i l’organisme.

Elaboració de germinats de llenties:
Deixem les llenties ecològiques en remull durant una nit.
L’endemà traiem l’aigua, les esbandim i les deixem humides sobre una base o en un pot de vidre. Les tapem amb un drap i les deixem en un lloc càlid i sense gaire llum (a la cuina una mica amagades).
Durant tres dies les hem d’anar humitejant dos o tres cops al dia. El tercer dia deixem que els toqui la llum indirecta del sol per tal que agafin una mica de color verd i així beneficiar-nos de les propietats de la clorofil·la.
Podem guardar-les a la nevera 3 dies.



Propietats:
La germinació fa que siguin més digestives i n’augmenta el contingut de calci, vitamines A, C, E i del grup B. Ajuden a regular el nivell de sucre en sang i redueixen el colesterol.

Es poden fer germinats de moltes llavors diferents: d’alfals, blat, cigrons ...

Podem prendre una o dues cullerades soperes de germinats al dia.


Àpali, bon profit !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada