divendres, 31 de gener del 2020

Aigua de mar, el plasma de Quinton

René Quinton (1867-1925), francès amb formació científica i humanista, va ser un gran personatge de la seva època, al mateix nivell que Pasteur i Darwin, molt reconegut i amb un llegat enorme per al futur.
Entre altres coses, ens va aportar el gran valor de l’aigua de mar com a font de salut, que és del que parlarem en aquest article. A l’aigua de mar l’anomenen el plasma de Quinton, ja que aquest, juntament amb els seus col·laboradors, va demostrar que es podia substituir la sang per una dissolució d’aigua marina amb aigua dolça en una proporció d’un a tres, que és la mateixa concentració que la de la sang. Això es deu al fet que l’aigua de mar conté els mateixos elements biodisponibles de la taula periòdica que el nostre medi intern (líquid extracel·lular, sang...) i en la mateixa proporció. Així doncs, restablir aquest medi intern amb aigua de mar facilitava que les cèl·lules es nodrissin correctament i recuperessin la seva funcionalitat.
Durant dècades van estar subministrant aigua de mar isotònica en hospitals a través d’injeccions, i es van obtenir tals resultats en la recuperació de pacients amb malalties diverses que Quinton va obtenir un gran reconeixement per part dels seus contemporanis, tant metges com ciutadans.

Propietats de l’aigua de mar:
  •          Antisèptica i antibiòtica. Es pot utilitzar com a col·lutori.
  •         Gran cicatritzant.
  •         Ajuda a la digestió, per la pesantor, contra l’acidesa i aporta pro i prebiòtics.
  •         Reconstituent, per a convalescents.
  •         Depurativa, laxant.
  •         Nutritiva, per a esportistes...
  •         Alcalinitzant, remineralitzant. Per a nombroses malalties (osteoporosi, reumatisme, fatiga crònica...).


La podem agafar directament:
Avui dia en venen, però també es pot agafar directament del mar. El que sí que hem de tenir en compte és que no l’hem d’agafar a prop de zones no salubres (desaigües, ports...), que la mar estigui calmada i anar una mica endins i agafar-la a un metre o més per sota de la superfície. Quan hi vaig jo, n’agafo un parell de garrafes de vidre i, si no s’exposa al sol, es conserva bé durant uns quants mesos.

Quanta en podem prendre:
De manera preventiva, és suficient un got diari d’aigua de mar isotònica. Com a màxim en prendrem un quart de litre per dia (sense dissoldre).

Com la podem prendre:
Externament, un bon bany té grans beneficis per a la pell i per al sistema respiratori (només la brisa marina quan passegem ja ens ajuda).
En dejú, sense dissoldre i de cop (hipertònica) si volem un efecte laxant, depuratiu i desinfectant (col·lutori).
Per obtenir la resta de propietats s’ha de prendre dissolta (isotònica) i de mica en mica durant el dia, per aprofitar-ne els nutrients.

Així doncs, ja ho sabeu, quan aneu al mar aprofiteu per fer-ne un traguet, però no us passeu, que si no haureu de córrer al lavabo.
Per a més informació, visiteu la Fundació Aqua Maris: http://www.aquamaris.org/. Es troba a Badalona, i allà podreu obtenir aigua de mar.
Salut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada