diumenge, 26 de gener del 2020

Em responsabilitzo de la meva salut?

Hem deixat la nostra salut en mans de tercers: metges, terapeutes, amics, no-amics, mitjans de comunicació, empreses i la seva publicitat... No està malament rebre ajuda externa, sempre i quan ens assegurem que sigui de qualitat, però això no vol dir que ens quedem de braços creuats sense fer res. Al contrari, ens hem de convertir en el màxim responsable per a estar bé, i això implica acció, no només esperar que algú altre ens arregli els problemes.
Quan passem a l’acció ho hem de fer de dues maneres: deixant de fer allò que ens fa estar malament i fent allò que necessitem.
Molts cops amb el primer pas ja n’hi ha prou. La majoria de problemes de salut apareixen perquè estem fent alguna cosa incorrecta que crea un desequilibri en el nostre cos: pensaments destructius, aliments insans, mala posició o mals exercicis... Quan traiem aquestes causes de disharmonia, el cos té una capacitat extraordinària de recuperar el seu equilibri, reparar i regenerar-se. De fet, ho està fent constantment, però sovint el portem a extrems insostenibles on es veu desbordat. Quan ens deslliurem de l’estrès al qual estem sotmetent-nos (sovint sense adornar-nos-en) el cos, per si sol, recupera el seu estat d’harmonia i salut (en la majoria dels casos). Així doncs, molts cops, per a estar bé, no cal que fem res, tan sols deixar de fer el que no ens convé. I com podem saber què hem de deixar de fer? Primerament haurem d’observar-nos, posar una mica de sentit comú i no enganyar-nos. Per tal que aquesta revisió sigui profunda i completa i no es quedi en el que és obvi, us recomano que la feu amb calma, com una meditació, connectant amb la vostra consciència més profunda i sàvia, i apunteu amb llapis i paper tot allò que surti. Un cop fet aquest pas, i si ho creieu oportú, també podeu demanar ajuda a algun professional que us acabi d’ajudar a veure la vostra situació amb més perspectiva i amb una bona base de coneixement.
Tot i així, i sempre havent fet aquest primer pas anterior, després podem agilitzar i reforçar el procés amb accions que ens ajudin. En aquest blog la intenció és anar mostrant moltes d’aquestes accions senzilles i naturals que ens ajudaran a estar millor, però volia deixar clar que el primer pas és deixar de fer allò que sabem que no ens va bé i assessorar-nos per veure si estem fent altres coses que desconeixem que ens van malament.
Normalment ens preocupem de la salut quan la perdem. Doncs cal canviar aquesta mentalitat (cultura) de relacionar la medicina o els terapeutes amb les malalties, en comptes de pensar en la salut i en com estar bé és el nostre camí. Jo soc terapeuta i tracto desequilibris, però, a més a més, intento responsabilitzar i ensenyar a la gent a saber viure naturalment, sense perjudicar-nos. El meu somni és que la majoria de la gent que ve a la meva consulta estigui sana i que entre els dos procurem que aquesta salut perduri. Quan recuperem una vida natural i harmònica amb la nostra naturalesa i la que ens envolta, pocs desequilibris apareixeran.
Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada