dimecres, 15 de maig del 2013

Arbre a l’hivern

Bé, ja no som a l’hivern, però com que encara hi ha algun dia de pluja i fresca aprofito per començar el cicle com m’agrada a mi, amb l’element aigua, que correspon a l’hivern i a l’òrgan ronyó. En el pensament xinès es parla dels cinc moviments, també anomenats cinc elements, en què un es transforma en el següent formant una roda sense final. A l’hivern és quan hem d’agafar forces per, més endavant, desenvolupar el nostre potencial. Hi ha quietud, però és relativa perquè internament ens estem preparant, ens nodrim, ens enfortim, ens afirmem. Una pràctica adequada per a aquesta època és la meditació, que la podem fer a l’inici, seguint també així un cicle en la sessió.
Així, guiats pels canvis dels cinc moviments, l’aigua (hivern) genera la vida, broten les llavors i es transforma en fusta (primavera).






L’escrit anterior és del llibre Chi kung, el camino de la energía, el arte chino de la fuerza interna, de Lam Kam Chuen.
El txi-kung treballa segons les lleis de la natura i s’adapta a cada estació i a cada circumstància, començant des de la base per anar avançant pas a pas, sense pressa, sabent que aquest és el camí i que un dia arribaran els fruits (però no pas a l’hivern).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada